Hair oiling én rozemarijn water, voor gezondere haren

Haircare Shampoo

Sinds enkele weken ben ik me meer gaan focussen op mijn haircare, wil je meer weten? Ik loop je even doorheen mijn huidige routine  : elke dag rozemarijn water vernevelen + voor het wassen een oily haarmasker. Ik gebruik een combinatie van voedende & herstellende ingrediënten die zorgen voor meer glans, optimale gezondheid én haargroei stimuleren, met o.a. avocado-, sesam en macademia olie. Al deze topingrediënten zitten in de body oil, die dus niet enkel te gebruik is om een droge huid te voeden, ruwe plekjes te herstellen maar perfect als haarmasker geschikt is.

Hoe ga je aan de slag ?
1. doorkam je haren, zodat ze volledig knoopvrij zijn
2. verdeel in gelijke zones en focus met je olie voornamelijk op je hoofdhuid, met het handige druppelsysteem kan je heel makkelijk doseren
3. verdeel daarna ook wat over je lengtes en masseer nu goed in. Door met je open vingertoppen te bewegen op je hoofdhuid, stimuleer je de haargroei en doet het optimaal zijn werk
4. doe je haren nu samen met een losse scrunchie of haarspeld, liefst geen vaste staart, want je haren zijn nu breekbaarder dus spanning op je haren kan je best vermijden
5. na een uurtje intrekken, gebruik je je natuurlijke shampoo & conditioner zoals je normale wasroutine.

Het rozemarijnwater maak je zelf in een half uurtje, verzamel een 4-tal takken verse rozemarijn, doe er 4 cups water bij en laat 15 minuutjes koken. Laat het nog een kwartiertje extra trekken en haal de takken uit het water. Ik gebruik een leeg flesje facial toner om makkelijk te vernevelen, dat doe ik meestal 'savonds voor het slapengaan op mijn hoofdhuid + lengtes. In de frigo is het 2-3 weken houdbaar.

Wat doet de combinatie van rozemarijn + oliemasker voor je haren? Wel, het maakt je haren sterker, stimuleert haargroei en verstevigt je haarwortel dus ook je haaruitval zal verminderen. Ik merk zelf ook meer glans op mijn haren, dus dat is ook een pluspunt ! Gebruik je rozemarijnwater en olie wel liefst in combinatie met een natuurlijke wasroutine. Anders laten de siliconen en sulfaten een laagje achter op je haren en hebben de ingrediënten niet de kans om in te werken.
Hier kan je mijn 
favoriete haarproducten terugvinden.

Benieuwd of jij ook resultaat merkt nadat je meer aandacht en liefde schenkt aan je haren ;)


Ouder bericht Nieuwer bericht